Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Sonja van Dijk

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Het werk dat ik maak is hoofdzakelijk gebaseerd op handvormen. Soms maak ik gebruik van een gedraaide basis. Nadat de basis gemaakt is worden er van alles op geboetseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei hulpmiddelen, variërend van lapjes stof, eigen gemaakte druk mallen, enzovoorts. Nadat het werk biscuit gestookt is bewerk ik het met onderglazuur, diverse oxides en sinterengobe met zand. Daarna gaat er een transparante glazuur overheen, waarna het gestookt wordt op ongeveer 1100 graden. Niet alles wordt met transparante glazuur afgewerkt. Vooral de sinterengobe met zand blijft vaak ongeglazuurd. Deze combinatie van geglazuurd en ongeglazuurde oppervlakken geeft een extra dimensie aan het werk. Er is geen echte boodschap in de objecten. Ik moet het interessant vinden en als andere mensen het dan ook mooi vinden dan is dat meegenomen. Ik probeer iets te maken wat anderen niet zo snel zullen doen. Dit zorgt er vaak wel voor dat het veel werk is om een object te maken. Maar dan heb je ook wat.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht