Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Kees de Man

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

CV Kees de Man Beeldenontwerper Kees de Man maakt figuratieve keramische kunst, veelal fel gekleurd door diepglanzende glazuren. Vertederende dierfiguren, zo overgenomen van de schilderijen van Karel Appel en op zijn eigen wijze tot leven gebracht. Verwerkt tot krachtige expressieve beelden van lijn en kleur, die in een speels ogenblik, vervlochten zijn tot een natuurlijk geheel. De serie bestaat inmiddels uit 20 exemplaren. Als kunstenaar is Kees vooral geïnteresseerd in de opkomst van de moderne kunst in de eerste helft van de 20ste eeuw. Kunst die vernieuwde en provoceerde. Ook uitgesproken reacties te weeg bracht bij het publiek. “Dat is geen kunst, dat kan mijn dochter ook”. Compromisloos. Maar bovenal ook kunst die nog gemaakt werd met beperkte middelen, waar de artistieke drive bij de kunstenaar doorslaggevend was voor succes. De kunst van Cobra is daarvan het grote voorbeeld. Naast de Cobra-collectie ontwerpt hij grotere sculpturen, waaronder vrouwenfiguren, geïnspireerd door Pablo Picasso en Henri Moore. Een van zijn laatste werken: “Lost in Emptiness” sluit aan bij zijn maatschappijkritische visie en zijn diepe gevoel van afkeer voor oorlogsgeweld. Website: www.atelier0053.nl Locatie atelier: Doevelskerc 20 in Zwijndrecht Telefoon: 06-31546537

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht