Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Bea Riksen

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Hoewel ik aanvankelijk, vanaf 1985, ook gebruikskeramiek maakte, stapte ik al snel over naar figuratieve beelden. Vogels, vissen en reptielen waren in aanvang nog enigszins realistisch, maar na verloop van tijd sloeg de fantasie genadeloos toe. Fabeldieren volgden en van daaruit ontwikkelen zich nog steeds, vaak tot mijn eigen verbazing, nieuwe rassen en types. Zodoende treft u in mijn atelier een bevolking aan van gestileerde, soms wat cartoonesk aandoende dierfiguren. Ze kunnen vrij in de ruimte staan of aan de wand hangen op een verweerde plank hardhout (de serie\"Plankenkoorts\"). De serie \"Habitat\" bestaat uit dieren op keramische sokkels. Op de sokkels breng ik met gekleurd slib afbeeldingen aan die verwijzen naar de leefomgeving van het afgebeelde dier. Een ander deel van mijn werk vormt de serie \"Verhalenvertellers\". Het zijn de Wachters, Pelgrims, Reizigers, Tijdgeesten en Zeevaarders. Zij hebben allemaal de nodige attributen bij zich om hen van dienst te zijn op hun reis door het Fabelrijk. Verhalen fluisteren om hen heen om beluisterd te worden door hen, die het willen horen. Ongetwijfeld zullen weer nieuwe series en ideeën voortkomen uit het werk dat ik nu maak. Op www.bea-riksen.nl, kunt u de ontwikkelingen op de voet volgen.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht