Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Catherina  Lissner

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Mijn naam is Catherina Lissner en ik sta voor het bedrijf Cathi Ceramics. Ik groeide in Oost-Duitsland op, heb architectuur gestudeerd in Dresden en ben daarna naar Stockholm verhuisd. Naar 13 jaren wonen en werken in Zweden wilde mijn vriend en ik weer terug naar het zuiden. In 2014 kwamen we naar Nederland en wonen nu in Almere Haven. Ik heb al als kind met klei geëxperimenteerd en ben er nooit mee opgehouden. Wat geeft je meer geluk dan iets met je hand te creëren en met vormen en kleuren te spelen. Dit is de hoofdzaak voor mij. Ik vind er ook rust en meditatie mee in de zich herhalende beweging van de draaischijf. Mijn werk bestaat vooral uit mokken, kommetjes, bordjes in steengoed maar ook beelden en andere ruimtelijke werk. Ik houd van de Japanse Raku-techniek met de spannende resultaten, levende kleuren en variërende craquelés. In Stockholm had ik meerdere tentoonstellingen, verkocht keramiek bij de grote winkelketen Designtorget en was lid van het Kunstcenter Karby Gård. Heel lang liep de keramiek parallel met mijn werk als architect. Maar na een lange tijd van ziekte wil ik mijn energie aan mijn passie voor klei geven. Een tijd geleden ben ik lid in het KunstKwartier Almere Haven geworden en heb sindsdien mee gedaan bij de tentoonstelling” 40 jaar “ Haven” in de kerk Goede Rede en bij de expositie “Het gezicht van de stad – de burgermeester in beeld”. In het voorjaar/ zomer had ik beelden en schalen in de bibliotheek Almere Haven staan en nu ben ik trots de “Waterdruppels” in de bibliotheek in Almere Stad te exposeren.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht