Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Harry Spenkelink

Deelnemer

Al vroeg leerde ik tekenen en beeldhouwen in hout. Pas veel later heb ik in Piëtrasanta (Italië Carrara) leren beeldhouwen in marmer. Omdat de mogelijkheid ontbrak deze vorm van beeldhouwen verder uit te bouwen ben ik naar ArtLess (docenten Rietveld) in Amsterdam gegaan. Daar heb ik met andere kunstenaars gezocht naar mogelijkheiden om de gezamenlijke behoefte “vrij te creëren” vorm te geven cq een “nieuw leven” te geven. Gedurende die tijd heb ik het tekenen op papier met en onder water vorm gegeven. Tijdens die periode ben ik in aanraking gekomen met de mogelijkheden van klei. Het portretboetseren, de draai- en handvorm technieken zijn er voorbeelden van. Na deze periode heb ik enige jaren bij de Gooise Academie portret leren boetseren. Klei heeft mij de mogelijkheid gegeven om vrij te kunnen creëren ook los van techniek. Om het materiaal goed te leren kennen, te gebruiken en toe te passen heb ik de vakopleiding tot keramist aan de SBB in Gouda gevolgd. Naast mijn keramisch werk blijft ook het tekenen en beeldhouwen een passie waarbij het creëren de grote drive vormt. 2007: Piëtrasanta (Italië Carrara) beeldhouwen in marmer. 2007 – 2010: ArtLess Amsterdam. Diverse technieken o.a. tekenen en portretboetseren Diverse tentoonstellingen in Amsterdam, Heemskerk en Nieuw Vennep. 2010 - 2012: Gooise Academie. Portret boetseren. 2012 – 2015: Keramische technieken SBB Gouda (draaien en handvormen). 2015: Keramist en wat nu? SBB Gouda. Mrt-apr 2016. Tentoonstelling Keramikos examenlichting 2015 SBB. April 2016: Expositie tijdens Hotspot dagen Breukelen. 2016: Deelname Goudse keramiekdagen onder de vleugel van de SBB. Mei 2016: 1ste prijs Goudse keramiekdagen. September 2016: Expositie tijdens benefietconcert voor “Safe the Children” Breukelen.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht