Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Hannie Wolsink

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Ik ben 58 jaar, geboren in Enschede, getrouwd en heb twee zoons. In 1994 ben ik met klei in aanraking gekomen. Voor die tijd heb ik lang gezocht naar een goede invulling van mijn drang naar expressie. Ik had de behoefte om iets te creëren met mijn handen. Ik ben me gaan toeleggen op het handvormen met platen klei, daar ik in het handvormen veel van mijn ideeën kwijt kan. In mijn werk zul je ook andere materialen, zoals hout en diverse metalen, aantreffen. Het op een speelse wijze met glazuren combineren en experimenteren geeft op mijn werk de meest verassende eindresultaten. Daarnaast heb ik objecten die Raku-gestookt zijn. Dit is ook een heel fascinerende manier van stoken. Een ander kenmerk van m’n werk is dat de objecten een deksel hebben, bijna onzichtbaar weggewerkt in het lijnenspel De laatste periode ben ik erg georiënteerd op het ontwerpen van objecten met als basis de driehoek. Wanneer je de driehoek als basis neemt heb je oneindig veel mogelijkheden. De vormen die er uit voortkomen zijn asymmetrisch en strak. Mijn creatieve ideeën zijn nog lang niet allemaal uitgewerkt… Exposities: Feya Ossewaarde, Diepenheim Galerie Stolker, Enschede Galerie ’t Arsenaal, Coevorden Galerie ‘d Overvloed, Oss Galerie ’t Boven, Deventer Gemeentehuis, Nijverdal Galerie La Lanka, Tijnje Galerie de Ambachtsman, Wittelte Kunstroute 2007, 2008, 2009, Diepenheim Galerie Het Drokje, Wierden Galerie de Graanzolder, Haaksbergen Galerie de Eilandspolder, Graft Galerie ‘t Arthuus, Loenen Galerie ‘t Efterum, Snakkeburen Galerie Thee Maas, Rotterdam ‘t Regthuys, Nieuwkoop De Pruimengaard, Wijk bij Duurstede

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht