Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Jannie van der Wel

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Jannie van der Wel Bruno Klauwersstraat 3 2082GM Santpoort-Zuid e-mail : jannievanderwel@gmail.com website : www.jannievanderwel.nl tel. : 06 49746531 lid van de N.V.K. (Nederlandse Vakgroep Keramisten) Jannie van der Wel (1955) studeerde in 1987 af aan de Nutsacademie in Rotterdam als docent beeldende vorming. Daar ontdekte ze de mogelijkheden van klei en maakte ze zich het materiaal eigen door diverse cursussen en workshops te volgen. Jannie van der Wel maakt objecten die zij opbouwt uit plakken klei . Poorten en objecten die soms verwijzen naar de architectuur en natuur uit haar omgeving en ver daar buiten. Ook maakt ze boten die soms doen denken aan arken , zeilboten, vissersboten of vrachtschepen . Zij vindt het een uitdaging om uitvoerig te experimenteren met diverse stooktechnieken. Het lukt haar door veel onderzoek en ervaring om dit te sturen. Dit resulteert in een fraaie eenheid van vorm, textuur en kleur. Spannende vormen die erom vragen aangeraakt te worden. Ze exposeert regelmatig op diverse plaatsen en is deelnemer op verschillende keramiekmarkten. Daarnaast geeft ze les in haar atelier en als gastdocent bij cursuscentra. De afgelopen jaren heeft ze o.a. geëxposeerd bij: Kunstschouw Galerie Zeeuwart Renesse Beelden in Gees Gees Galerie de Enghel De Rijp Kunsttage Dornum Dornum Duitsland Galerie Loes Koster Muntendam Galerie Thyade Rotterdam De Kunstkwekerij Wognum. Galerie Thee Maas Rotterdam

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht