Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Ina Singeling

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Reeds lange tijd maak ik zowel keramiek als ruimtelijke vilt-objecten. Aktes \'tekenen\' en \'handvaardigheid\'aan de voormalige kweekschool in Haarlem gaven mijn richting aan. Verder heb ik les gehad van Etienne Dewulf (België) in keramiek en rookstoken; Margot-Spiegel-Kraemer in bijzondere stooktechnieken; Kees Hoogendam in keramiek en Corrie Balk in basistechniek vilten. Verder ben ik autodidact en vaar mijn eigen koers. Keramiek: schalen, potten, vogels. Vilt: vogels, vissen en andere ruimtelijke objecten. Sinds een aantal jaar is de combinatie van keramiek-met-vilt (contrast) aan mijn werkwijze toegevoegd. Mijn keramiek wordt met de hand opgebouwd uit rollen klei en daarna heel dun uitgewerkt en geschraapt. Soms is het met slib bewerkt en daarna gepolijst.Voordat het object gebakken gaat worden, moet ik op de juiste plaatsen openingen gemaakt hebben, om het vilt erin te kunnen verwerken. Na de stook, rook ik het werk met papier en zaagsel met soms wat zout. Dit roken dempt de kleur van de slib en maakt het uiterlijk voor mij interessanter. Soms laat ik de slib achterwege, of stook ik het werk in de raku-oven.Het werk wordt afgewerkt met een laagje bijenwas. Dan volgt het zoeken en maken van de vilten onderdelen, voor mij het spannendste, omdat dan pas mijn idee vorm krijgt. In deze combinatie van klei en wol, hard en zacht materiaal, maak ik potvormen en schalen en ook hangende objecten. Elk werk is een zoeken naar samenhang in vorm, kleur en materialen.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht