Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Annelies van Tetering

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Annelies heeft haar opleiding gevolgd op de Academie der Schone Kunsten in België (1985-1990). Met het aardse materiaal klei en de natuur als belangrijkste inspiratiebron, probeert ze haar ideeën net zo speels en onverwacht als de natuur zelf, vorm te geven. Annelies maakt zowel hand als gedraaide vormen, waarna ze het gaat bewerken met op - of onderglazuur, steengoedglazuren of kristalglazuren. Keramiek gelaagdheid Annelies toont diverse kunstobjecten met als thema gelaagdheid. Het object ontstaat door laagje voor laagje klei d.m.v. slib aan elkaar te bevestigen. Met het object wil ik het begin en het einde uitdrukken. De totaliteit met al zijn lagen en in het diepst, de innerlijke mens. Keramiek schilderijen Dit bereikt ze via het hele arsenaal van mogelijkheden op het gebied van glazuren: op-onderglazuren, engobes, glazuur, transfers, oxides en pigmenten. Laag voor laag wordt de glazuur op een keramisch tableau aangebracht, waarna het iedere keer weer gestookt wordt om de desbetreffende glazuur te laten smelten. (tussen 850 gr.C en 1250 gr.C). De grote moeilijkheid is de reacties van de glazuren. Het is een chemisch/fysisch proces waarbij de glazuren elkaar kunnen beïnvloeden. Een RVS lijst zorgt voor de afwerking van het geheel. Annelies is lid van: NABK (Ned.Associatie Beeldende Kunstenaars) NVK (Ned.Vakvereniging Keramisten) CCH (Kunstenaars Collectief Halderberge)

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht