Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Thomas de Roo

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Curriculum Vitae Thomas de Roo Basalt Spui 230 2511 BX Den Haag Tel. 070-3634139 info@pottery-basalt.com Basalt, atelier en galerie/winkel aan het Spui in Den Haag, heb ik in 1989 overgenomen. Ik had de techniek van het draaien vrij snel onder de knie en richtte mij geheel op het decoreren van gebruiksgoed. Heel veel lijnen heb ik in de loop van de tijd ontwikkeld, waarvan het servies Vissen, leverbaar in vele kleuren en varianten, nog steeds in prcductie is. Naast serviezen die ik seriematig geheel met de hand vervaardig, maak ik unica. Dit zijn meestal grote schalen en vazen met een unieke decoratie of een decoratie die ik in een kleine oplage maak. In veel huishoudens worden mijn serviezen dagelijks gebruikt. Ik verkoop gebruiksgoed en unica ook in verschillende geselecteerde galeries in Nederland. Regelmatig exposeer ik mijn werk op (verkoop)tentoonstellingen. Hoewel het vervaardigen van handgemaakte porseleinen producten niet altijd over rozen gaat, er hoeft maar iets fout te gaan in de productie en de inhoud van een hele oven kan afgeschreven worden bijvoorbeeld, vind ik altijd weer de veerkracht om door te gaan. Het creëren van een homp klei tot een fraaie schaal, vaas of servies, geeft me altijd weer heel veel plezier in mijn werk. De waardering van de klant blijft natuurlijk het grootste compliment.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht