Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Jos van Alphen

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Ik heb kennis gemaakt met het materiaal klei toen ik als begeleider werkte in een keramiekatelier voor mensen met een verstandelijke beperking. De technieken die ik daar uitgebreid heb beoefend, gebruik ik nog altijd. Mijn enthousiasme voor het materiaal en die technieken is in de loop der tijd alleen maar gegroeid. Sinds 2005 maak ik ook onder eigen naam keramiek, sinds 2014 alleen nog onder eigen naam. Mijn interesse gaat vooral uit naar organische vormgeving. Elke vorm die ik maak is beweeglijk, vloeiend. De vorm is een enkele afdruk van een proces, zodat je je de vorm ook voor kunt stellen als de beweging doorgaat en de vorm daarmee verandert. Zo \\\"groeit\\\" een handvat of tuit organisch aan een vorm en maakt daar deel van uit en is dus geen aangemonteerde, zelfstandige vorm. Inspiratie vind ik in veel dingen: vormen in de natuur, art deco, een keramist als Jan van der Vaart. Van elk geslaagd ontwerp maak ik een gipsmal, waarin ik met gietklei een kleine serie kan maken. Ik heb de keus gemaakt om me te beperken tot gebruikskeramiek. Dat stelt hele praktische eisen aan mijn ontwerpen en ik vind het een uitdaging om binnen die grenzen naar vernieuwing te zoeken en mijn eigen weg te gaan. Naast mijn eigen werk, geef ik ook cursus en workshops in eigen atelier. Ik ben lid van de Nederlandse vakgroep voor keramisten, de stichting Amsterdam International Artists en verkoop mijn werk op veel (keramiek)markten, zoals de keramiekmarkten van Gouda, Dordrecht en Krefeld, of de kunstmarkt op het Spui in Amsterdam. In Dordrecht ontving ik in 2015 de tweede prijs van de vakjury. Ook is mijn werk te koop bij galerie BGO 132 in Eefde en bij De Kunsttuin in Veenhuizen.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht