Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Anke Derwort

Deelnemer

De klei heeft mij, zolang ik mij kan herinneren geboeid. Vanaf het 1980 kon ik mij daar regelmatig mee bezighouden. Na een vrije opleiding bij Coby Haanappel te Delft, ben ik mijzelf gaan ontwikkelen in hand-en draaitechnieken. Vanaf het jaar 1982 tot 2005 heb ik lesgegeven in Delft, Maassluis en in het atelier van kunstenaar/keramist/pottenbakker Joop Cock te Bergschenhoek. De primitieve stooktechnieken zoals Raku, pit-fire, koper-mat hebben bij mij de voorkeur en heb mij daarin gespecialiseerd De workshops primitieve stooktechnieken die ik samen met Joop Cock geef, in Bergeschenhoek, worden goed bezocht en zijn zeer geliefd. Gaandeweg de jaren heb ik kennis opgedaan door verschillende uiteenlopende cursussen te volgen in binnenland zowel als in het buitenland. Een werkbezoek aan het Sanbao instituut in China was wel het hoogtepunt. Mijn werk bestaat voornamelijk uit gedraaide vormen soms versneden. tot objecten of sculpturen met de stooktechniek als toegevoegde waarde. Mijn werk exposeer ik op keramiek markten en kunstgaleries in Nederland.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht