Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Joost Smit

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Joost heeft de opleiding MTS in 1971 en MO-A Handvaardigheid in 1980 afgerond. Hij is daarna gedurende 20 jaar werkzaam geweest als docent handvaardigheid/techniek aan de Technische School / Delta College te Gouda. In 1998 heeft hij de Ambachtelijke opleiding keramische technieken afgerond. Hij heeft extra leerjaren in glazuur en handvormen en een meesterklas gevolgd; alle opleidingen bij de SBB te Gouda. Joost heeft vanaf 1991 exposities gehouden in o.a. Ziekenhuis te Schiedam; Galerie “Onder de Gele Markies” te Gorkum en het Catharina Gasthuis te Gouda; daarnaast geëxposeerd op markten o.a. Keramiekmarkt Dordrecht; Kunstmarkt Nijkerk en de Goudse Keramiekdagen. In 2015 heeft hij op de Goudse Keramiekdagen een eervolle vermelding ontvangen. Joost wordt -bij het maken van keramiek- het meest gefascineerd door bouwwerken. De bouwwerken kunnen paalwoningen, huizen, gevels van huizen, torens of zelfs kastelen zijn. Hij maakt hierbij gebruik van ‘paper clay’. In de bouwwerken wordt soms “leven” tot uitdrukking gebracht. Mensen, koningen, prinsen en hofdienders zijn personages die in de bouwwerken kunnen voorkomen. In het werk speelt fantasie een grote rol: de realiteit kan worden verlaten en personages en behuizingen kunnen worden vervormd.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht