Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Ali van der Kemp - de Mol

Deelnemer

Ali v d Kemp de Mol. Geboren en getogen in de binnenstad van Gouda. Ruim 35 jaar geleden ben ik naar een cursus keramiek bij Hans v d Ende aan de Werkschuit in Gouda gegaan.Van Hans leerde ik niet alleen hoe je een werkstuk in elkaar moest zetten en een pot kon draaien, maar ook kijken naar vormgeving, wat net zo belangrijk is. Verder volgde ik korte cursussen in Raku en primitiefstoken. Na jaren lang draaien ben ik me op Raku en kuilovens stoken gaan toeleggen, wat ik met veel plezier gedaan heb. De laatste jaren werk ik veel met grove chamotte. Ik bouw mijn werk met rollen of repen klei op die ik later polijst om het werk mooi strak te krijgen. Na het stoken op 12 tot 1300 Celsius hou je een lichte structuur van de chamotte over. Inspiratie haal ik uit de natuur, mijn vormgevening is simpel, ik blijf het liefst zo dicht mogelijk bij de oorsprong van de materialen. Leukste ervaringen: Japanners die mijn halve kraam met raku werk leeg kochten en een dame, met koude handen, die een pot pakte en in de lach schoot en zei, ik heb het zo koud en deze pot straalde zo’n warmte uit dat ik het gevoel had dat hij me zou warmen. Mooi toch. Mijn werk verkoop ik via kunstmarkten en exposities.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht