Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Claire Chuet

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Naam : Claire CHUET Geboren in 1952 te Nevers (Frankrijk) Nationaliteit : frans en belgische Beroep : keramiek Artistieke vorming : 3 jaar architectuurstudies aan Sint-Lucas te Doornik, leren omgaan met het pottenbakkerswiel in een zwiterse werkplaats, verschillende jaren les gevolgd aan de academie van Brussel (keramiek) en verschillende stages. Ze werkt in haar eigen werkplaats die ze 20 jaar geleden heeft opgericht.. Ze animeert ook verschillende cursussen waarbij de nadruk gelegd wordt op het ontdekken van en het werken met aardewerk als grondstof en waarbij eveneens de verbeelding de vrije loop gelaten wordt. Haar huidig werk staat in verband met de vormen en kleuren van de natuur. Ze houdt van en ze zoekt naar plooein, scheuren, en vervormingen die de aare leven inblazen. Het aardewerk is naakt, nauwelijks onderstreept door oxiden of een weinig as. Indrukken, incrusteringen of spel van verschillend gekleurd aardewerk. Bakken van steengoed (1250°). Nu werkt ze het porselein in dezelfde manier.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht