Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Anita van Iersel

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

CURRICULUM VITAE VAN ANITA VAN IERSEL-VAN HEST Kunstzinnige opleidingen: * Creatieve Handvaardigheid A en B , Tilburg * Vrij Kunstzinnig Jaar : “De Kleine Johannes”, Antwerpen * Opleiding Kunstzinnige Therapie en Psychosynthese : “Cochenille”, Zutphen * Voortgezette Opleiding Kunst en Innerlijke Ontwikkeling : “De Kleine Tiki”, Breda * Opleiding Keramiek en Kunstgeschiedenis: Academie voor Schone Kunsten, Arendonk (B) (1999-2004) * Specialisatie Hogere Graad Keramiek: Academie voor Beeldende Kunsten, Mol(B) (2004-2007) * Beeldhouwen op het Instituut voor Kunstzinnig Onderwijs in Hoogstraten (B) *Verschillende cursussen en workshops in binnen- en buitenland o.a. bij - Gusta Loomans ( handvormen en raku) - Greetje Oldewarris (handvormen en raku) - Hans Meeuwsen (raku en veldoven) - Joop Cock (raku, naked raku, pitfire en kopermat) - Jos Ehlen (papierklei, raku en kopermat) - Bo Filarski (draaien, kristalglazuren, Afrikaans stoken) Het scheppend bezig zijn met de vier elementen aarde, water, lucht en vuur brengt mij steeds opnieuw tot verwondering en verstilling. Meditatie, engelen, vrouwen en natuurwezens zijn belangrijke thema’s in mijn werk. Daarnaast blijf ik steeds weer geboeid door bollen, potten en schalen: oervormen die ik in verschillende technieken laat ontstaan, eventueel gecombineerd met hout, ijzer of andere materialen. Reizen, architectuur en andere culturen zijn vaak mijn inspiratiebron voor meer abstracte vormen. Nu eens heeft de naakte huid van de klei al kleur en uitstraling genoeg, dan weer maak ik gebruik van diverse engobes, oxides en glazuren of breng ik verschillende structuren op de klei aan om deze mooi af te werken. Daarbij heb ik een voorkeur voor primitieve stooktechnieken, zoals raku, naked raku en kopermat. Voor mij is klei een bijzondere materie die blijft uitdagen en inspireren. Vanaf 2004 draag ik mijn passie voor klei uit door het geven van cursussen en workshops. Ook exposeer ik regelmatig op diverse plaatsen in Nederland, België en Duitsland en neem ik deel aan kunst- en keramiekmarkten. Anita van Iersel-van Hest Felixberg 17 4822 SE Breda Tel. 076-5227647 en 06-46054815 E-mail: ierselha@hotmail.com en info@anitavaniersel.nl Website: www.anitavaniersel.nl

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht