Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Colja de Roo

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Colja de Roo (1956) Sinds 1984 ben ik bezig met klei en vanaf 1996 in een eigen atelier. In 1999 heb ik me gevestigd als keramist. Ik ben hoofdzakelijk autodidact. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd, waaronder een glazuurcursus aan de VAK Delft, en diverse workshops stooktechnieken. Ik ben enkele jaren actief geweest bij de Stichting Kunstdoelen Delft, die onder andere een eigen galerie exploiteert en de jaarlijkse atelierroute in Delft organiseert. Daarnaast heb ik ook cursisten begeleid bij Kerade (Keramiek Atelier Delft). De laatste jaren geef ik diverse workshops in mijn eigen atelier. Mijn werk Mijn werk is met de hand opgebouwd en wordt op verschillende manieren bewerkt, geglazuurd en gestookt. Ik maak maskers/gezichten, ruimtelijk en plat, en muurobjecten. Ik werk veel met reliëfs in mijn werk. Ik kerf of snij in de klei of breng reliëf aan met bijvoorbeeld stempels. Dit accentueer ik dan met oxides en glazuren. Het werk wordt gestookt in de elektrische oven of de raku oven. Door de raku stook krijgt het werk zijn kenmerkende craquelé. Ook gebruik ik de naked raku of kopermat techniek bij het raku stoken. Het hangend werk bestaat vaak uit meerdere delen, die later aan elkaar gemaakt worden of naast elkaar komen te hangen zodat het één geheel vormt. Mijn werk verkoop ik via galeries en kunstwinkels en rechtstreeks op keramiekmarkten en kunstbeurzen in binnen- en buitenland.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht