Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Anke van der Kwaak

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Anke van der Kwaak Na haar sportopleiding en na jaren werkzaam te zijn geweest als sportleidster, volgde Anke van der Kwaak een cursus keramiek. Zij voelde zich zo aangetrokken door de klei dat zij de vakopleiding \"keramische technieken\" (de huidige SBB) in Gouda ging volgen. In 1994 is zij met goed gevolg afgestudeerd in de vakken handvormen en draaien, waarna zij nog extra leerjaren draaien en glazuren volgde. Daarnaast heeft zij een veelzijdige ontwikkeling doorgemaakt met het volgen van verschillende “masterclasses” oa. “Naked Raku” door Giovanni Cimatti (Italië). “Draaien met porselein” door Patty Wouters (België). “”Japanse keramische cultuur” door Rizu Takaheshi. “Raku kopermat” door Steve Mattison (Wales). “Porseleinen sieraden”door: Luca Tripaldi (Italië) Al tijdens haar opleiding is zij zich gaan verdiepen in het thema \"Japan\", hetgeen nog steeds in haar werk zichtbaar is. \"Ik heb iets met Japan. Dat is eigenlijk per ongeluk zo gekomen. Toen ik mij erin ging verdiepen ontdekte ik dat ik vooraf meer met die stijl had dan ik in eerste instantie vermoedde\". Het werk van Anke van der Kwaak is meestal raku gestookt en wordt vaak voorzien van uiteenlopende dekseldecoraties van hout tot koper. Het chaotische van de ontstane barstjes vormen een contrast met de strakke vorm van haar dekselvazen. Hout van wijngaarden, bossen en het strand vormen weer een eenheid met de craquelé. Zij probeert een balans te vinden tussen strak en grillig. Naast het raku werk maakt zij ook vazen die bedoeld zijn voor de ikebana (Japanse bloemschikkunst). Anke van der Kwaak is lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten. Haar werk is te zien in galeries en op nationale en internationale keramiekmanifestaties.

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht