Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Henk Bloks

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Ik ben Henk Bloks en ik houd me intensief bezig met het maken van keramiek. Het is mijn intentie om sprekende beelden met een harmonieuze uitstraling te maken. Ik ontdekte dat het werken met plakken klei mij de mogelijkheid gaf mijn vormen te creëren. Daarbij streef ik naar een eenvoud, maar tracht de beelden toch veelzeggend te laten zijn. Ik diep thema’s en onderwerpen net zo lang uit tot er vanzelf nieuwe ideeën ontstaan. Vooral de rakutechniek geeft me de mogelijkheid de beoogde spanning op te roepen. Deze techniek zorgt er tevens voor dat ieder beeld uniek is. Raku is een Japanse manier van stoken. Het woord betekent vrij vertaald: vreugde, plezier of geluk!

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht