Voor de professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Goudse Keramiekdagen nieuwsbrief
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

Frans Dorff

(Klik om naar de website van deze keramist te gaan)

Deelnemer

Frans Dorff is geboren te Vught 1955 en nu woonachtig in Nieuwkuijk. Sedert mijn jeugd heb ik belangstelling gehad voor alle kunstuitingen, maar vooral de plastische kunst. Ik heb behoefte om vorm te geven aan mijn gevoelens. In de klei vond ik een materiaal waarin alles zit wat ik nodig heb en waarmee ik met liefde voor mijn werk, datgene kan doen wat in mijn gevoelens ligt opgesloten. Mijn werk is dan ook een permanente reflectie van mijn emoties. Gevoel is dan ook het belangrijkste thema in het werk van Frans. Sinds 15 jaar assisteert mijn man met het vervaardigen van beelden in brons, het maken van een wasmodel en het verdere procédé ervan. Hij houdt graag het proces in eigen hand, zoals het afwerken bij de bronsgieter van de gietkanaaltjes en het patineren. Alle keramiekontwerpen die we maken kunnen ook in brons gerealiseerd worden. Mijn doel: onsterfelijkheid laten zien en voelen dat ik hier ben of geweest ben. Frans exposeerde de afgelopen 25 jaar in vele steden in Nederland en kreeg zeer lovende recensies. Haar werk bevindt zich in particuliere en bedrijfscollecties. Daarnaast vervaardigde Frans en Sjannie Dorff beelden in opdracht van diverse bedrijven en instellingen, zoals een beeldengroep in de hal van verzorgingstehuis Borgstede te Barendrecht en het beeldje oud-strijders dat door de bond van oud strijders aan Koningin Beatrix werd overhandigd. Opleiding: 3 jarige keramische opleiding Delta College School Gouda. 15 jaar bij Broeder Jan Amadeus van Raak (naar wie de galerie vernoemd is) Exposities: CeKaBe Rotterdam, Galerie Erik Utrecht, Oranje hotel Grave, galerie Peter Bax Sneek, Galerie Artt shop Happy Hand Den Haag, Kunst Kijk Boerderij Den Oever, Kasteel Hofstede Oudegein, Galerie van Schaik Oudegein, Galerie de Boerderij Puttershoek, Kunstnijverheidsgilde Doorn, Galerie Scarabe Huizen,Galerie Art Ten Amersfoort, Jan v.Bremenhuis Amsterdam, Galerie a Vue Maarssen,Galerie Bartlett’s Utrecht, Karel Vijfde hotel Utrecht, Galerie Port Azul Vught, Galerie Ans Kroot Breda, Galerie Eclips Nijmegen, Galerie de Voetboog Amsterdam, Medisch Centrum Alkmaar, Galerie Zinkwit Utrecht, 2e prijs keramiek markt Rijswijk 1e prijs kunstmarkt Assen 1e prijs kunstmarkt Oegstgeest 2010-2011 Studie reis China: 4 weken gewerkt in het Sanbao international ceramic Art Villege te Jingdezhen met o.a. Mr.Jackson Li meester keramiek Jim Leedy from Kanses City Baltimore Amerika master keramiek Zhou Guo Zhen Professor ceramics workshops keramiek in Jingdezhen met Meester ceramics Wei Hwa

KraamKraam
WerkWerk1Werk2Werk3

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht