Spaanse keramist Mariscal Paneque publiekslieveling

 in Keramieknieuws, Keramiekprijzen
Jose Maria Paneque Marescal

De trotse winnaar Jose Maria Paneque Mariscal

Enigszins verlegen hoorde Jose Maria Mariscal Paneque het aan, maar zijn vrijheidskunstwerk kreeg tijdens de Goudse Keramiekdagen op 5 en 6 mei 2016 toch echt de meeste stemmen van het publiek! De Spaanse keramist nam ook de tweede prijs mee naar huis in de wedstrijd hoogste vaas – breedste schaal (waarbij de uitslag van de hoogste vaas leidend was).

De tweede en derde publieksprijs moesten worden gedeeld door Bea Riksen en Marian Timmer, die beide 48 stemmen kregen van de bezoekers van de tweedaagse expositie in de Burgerhal, die het thema ‘Vrijheid!’ had. Een kleine 800 van hen hadden hun keuze kenbaar gemaakt. Onder hen worden enkele prijzen verloot, daarover krijgen de prijswinnaars binnen tien dagen na nu bericht. En natuurlijk staan hun namen dan op deze site.

Onbetwiste winnares in die twee dagen durende strijd tussen keramisten was Heike Rabe, en niet voor het eerst. Zij stond daardoor zowel  aan het begin als aan het eind van het keramiekfestijn in het zonnetje: de geboren Duitse mocht de 41-ste editie openen, omdat zij sinds haar komst naar Rotterdam, ruim 30 jaar geleden, nooit op de markt heeft ontbroken.

De meeste lof ging deze twee dagen naar het weer: de zon ontbrak geen moment en de temperatuur was aangenaam, getuige de vele blote benen en armen die de bezoekers toonden. Ze kwamen dan ook in grote getale, niet gehinderd door de windvlagen die met name op donderdag af en toe opstaken en die het voor de aan hun kraam gebonden keramisten niet altijd aangenaam maakten – zéker niet in de schaduw.

Al met al was het een geslaagd keramiekevenement, hier in de Goudse binnenstad. Op naar de 42-ste editie…

Uitslag hoogste vaas – breedste schaal (gezamenlijk)

 Heike Rabe
 Jose Maria Mariscal Paneque
 Jan van Rijn

Uitslag hoogste vaas 

 Heike Rabe  86 cm
 Jose Maria Mariscal Paneque  71 cm
 Jan van Rijn  71 cm

Uitslag breedste schaal

 Heike Rabe  56 cm
 Michael Plihal  55 cm
 Jose Maria Mariscal Paneque  52 cm

 

 

Gerelateerde berichten

Typ en druk op enter om te zoeken!