Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Marlieke Wijnakker maakt keramiek met de 3D printer

Ook in het keramiekvak schrijdt de techniek voort: er kunnen nu keramische objecten gemaakt worden met een 3Dprinter. Marlieke Wijnakker van VormVrij | 3D demonstreert hoe dit gaat tijdens de Goudse Keramiekdagen op 25 en 26 mei bij de Firma van Drie, net achter de Markt, waar zij ook een expositie heeft. Het gebruik van de printer, die een object laagje voor laagje opbouwt, leidt tot vormen die eerder niet mogelijk waren. De afwerking gebeurt net als bij traditionele keramisten met de hand.

De demonstraties op 25 en 26 mei zijn om 14.00 uur bij de Firma van Drie, Achter de Kerk 13. De expostie ‘VormVrij Print Klei’ loopt tot en met 4 juni.