Keramiek in winkels

 in Keramieknieuws

marike jacobsEen keramisch object tussen de lingerie, zittende kleifiguren tussen de boeken. Wie goed rondkijkt in de Goudse winkelstraten, ziet op onverwachte plaatsen de meest fraaie keramiek.
De mini-exposities zijn een opmaat naar twee dagen Goudse Keramiekmarkt op 5 en 6 mei op de Markt. Twaalf middenstanders delen hun etalage met niet de minste werken, getuige de vaas van Marike Jacobs bij Brattain aan de Korte Tiendeweg 6.

In diezelfde straat vonden objecten van Henk Bloks een plekje bij Balinea op nummer 24a.

Even verderop op de Lange Tiendeweg zijn maar liefst vijf winkeliers de samenwerking aangegaan met een keramist. Werk van de Goudse Ellen Pattenier liggen tussen de brillen op nummer 9 bij Optiek nu. Galerie Kryn op nummer 21 toont schalen van Suus Notenboom, terwijl de figuren van Gerreke van Veen de boeken van Verkaaik op nummer 35 gezelschap houden. Suus Notenboom bij verkaaik

Werk van Gerie Trouwborst is te zien aan de even kant van de Lange Tiendeweg, op nummer 48-50 bij Van Vuuren Mode, terwijl een toren van Joost Smit, de maker van het beeld op de programmakrant, een plekje vond bij Woondecor op 80-82. Joost is zelfs zo gewild, dat hij ook werk mag laten zien aan de Lange Groenedaal 66.

Bij Inspiratio in Naaierstraat op nummer 5 vond Tonny Cooijman domicilie, terwijl voor keramiek van Ali van der Kemp een plek is vrijgemaakt bij Faay mannenmode in de Nieuwe-Marktpassage 22.

En wie donderdag of vrijdag afdwaalt van de kramen op de Markt, ziet op nummer 8 bij De Vooys juweliers keramiek van Martin Langezaal, en tussen de lingerie van Caminada op nummer 7 dat van Anke van der Geest.

 

Gerelateerde berichten

Typ en druk op enter om te zoeken!