Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Hoogste vaas Heike Rabe: nét geen meter

“Eigenlijk hadden we ons de moeite van twee dagen demonstraties kunnen besparen, we wisten donderdagmorgen ook al dat Heike Rabe zou winnen”, grapte Rob van Schijndel, voorzitter van Gouda Keramiekstad, bij de prijsuitreiking aan de winnaars van de hoogste vaas en de breedste schaal. In de lijsten van winnaars van afgelopen edities komt de naam van oudgediende Rabe inderdaad vaak voor. Ze doet al 31 jaar mee aan de Keramiekmarkt, en net zo lang aan de demonstraties. Haar streven om de meter te bereiken met haar vaas bleef steken op 97 centimeter, zodat er voor volgend jaar ook nog wat te wensen overblijft.
Rabe maakte ook de breedste schaal, zij kan dus de onbetwiste winnaar worden genoemd.

Dat de hoogste vaas de uitslag bepaalde, was een geluk voor Jose Maria Paneque Mariscal, die met zijn schaal de derde plaats bereikte. Bij winnaar nummer drie was dat precies andersom: de vaas van de uit Tsjechië afkomstige Michal Plíhal was net iets lager dan die van zijn Spaanse collega.

En voor de statistici onder ons zijn hier de cijfers:

Hoogste vaas

1 Heike Rabe 97 cm
2 José Maria Pascal  Paneque 76 cm
3 Michal Plíhal 73 cm

Breedste schaal:

1 Heike Rabe 62 cm
2 Michal Plíhal 59 cm
3 José Maria Pascal Paneque / Ellen Pattenier 53 cm