Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Heike Rabe over GKD: “Twee dagen feest”

Heike en Rob bij opening

Heike Rabe en Rob van Schijndel, voorzitter Gouda Keramiekstad

”Toen ik dertig jaar geleden naar Nederland verhuisde, was de Goudse Keramiekmarkt de eerste waar ik exposeerde en dat voelde als thuiskomen”, zei de bekende keramiste Heike Rabe bij de officiële opening van de 41-ste Goudse Keramiekdagen. De natuurlijk in blauwe overall getooide Rabe bracht in herinnering hoe het ooit begon ‘om iets leuks te doen met pottenbakken’. Inmiddels zijn de Goudse Keramiekdagen uitgegroeid tot het grootste keramiekfestijn in West-Nederland, met zo’n 30-duizend bezoekers.

Voor de keramisten is dit een jaarlijks moment om elkaar te ontmoeten en te inspireren ‘een feestje van twee dagen’, zoals Rabe zei. Ruim negentig ervaren keramisten uit binnen-en buitenland bezetten vandaag en morgen de Markt, terzijde gestaan door elf cursisten van de Goudse keramistenopleiding SBB.

Het weer werkt in elk geval goed mee om van deze met vele activiteiten getooide editie een groot succes te maken.