Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Frans Gregoor draait ondersteboven!

www.fransgregoor.weebly.comOndersteboven draaien, ja dat kan. Een niet te missen demonstratie dit jaar tijdens de Goudse Keramiekdagen. Keramist Frans Gregoor toont het bij zijn kraam. En waar hij staat, kun je op beide dagen te weten komen bij de informatiestand bij het podium, aan de schavotkant van het Stadhuys.

Als je Frans Gregoor vraagt hoe je zijn bijzondere manier van draaien kan noemen is zijn antwoord: ‘simpelweg ondersteboven draaien’. Het moment waarop hij op dat idee kwam staat hem nog helder voor de geest.
‘Een achttal jaren geleden was ik aan het worstelen met porselein. Ik wilde een serie hoge vazen maken en het porselein dacht er anders over. Ian Currie, een glazuurspecialist, logeerde enige tijd bij mij in verband met glazuurworkshops en met hem besprak ik het idee om een draaischijf te martelen door deze ondersteboven te hangen. ‘Lijkt mij een goed idee’ zei Ian en toen hij vertrokken was, heb ik dat dan maar gedaan. De eerste draaisels waren veelbelovend en na een beetje bijsturen hangt er sindsdien een draaischijf ondersteboven in mijn atelier. De zwaartekracht helpt nu een handje in plaats van voortdurend tegen te werken. Al mijn hogere vazen evenals grote schalen met een erg dunne wand draai ik sindsdien ondersteboven.’
www.fransgregoor.weebly.com

www.fransgregoor.weebly.com