Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

En de winnaar is… Trudi van Loon

Trudi van LoonDe keramisten die meededen aan de Goudse Keramiekdagen, hebben voor de expositie in de Burgerhal van het Stadhuys een werkstuk ingeleverd. Deze topstukken zijn op Hemelvaartsdag door een vakjury beoordeeld. De jury bekroonde de volgende keramisten met de Goudse Keramiekprijs en motiveerde haar keuze:

Eerste prijs: Trudi van Loon
Het kunstwerk maakt indruk door de  spectaculaire uitvoering en het ingetogen kleurgebruik.

Tweede prijs: Joop Cock
De combinatie van een hedendaagse fantasievorm met het gebruik van traditioneel delftsblauw  maakt het kunststuk zeer bijzonder.

Derde prijs: Diane Tafel
Een anatomisch goed vormgegeven werk, dat getypeerd kan worden als intrigerend sensueel.

Een Eervolle vermelding gaat naar  Joost Smit (Het werk overrompelt door een onvoorstelbare stapeling van beeldende elementen. Bijna overmoedig!) en Bea Riksen (Het werk is een verrassende uitvoering van een bestaand idee. De technische uitvoering ervan laat niemand koud.)