Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Draaien en reshapen tijdens de Goudse Keramiek Dagen

Aardewerken bord dat in een vis verandert

Hoe een bord een vis wordt…

Roger Cockram uit Engeland is een pottenbakker in hart en nieren. Als hij een pot heeft gedraaid, snijdt hij hem open om hem te kunnen reshapen; het model aan te passen. Eigenlijk is zijn techniek een combinatie van draaien en met plakken werken. Soms creëert hij zo dieren, maar de vervorming kan ook bedoeld zijn om meer diepte te scheppen met een mooi glazuur . Hij is een meesterdraaier met meer dan 40 jaar ervaring en hij geeft lezingen in Engeland en Nederland. Tijdens de Goudse Keramiekdagen gaat het vooral om zijn demo reshapen. Hij staat vrijdag op het tweede podium, om 13.00 uur.