Goudse Keramiekdagen – nieuwsbrief voor de professionals / newsletter for the professionals
De Goudse Keramiekdagen bieden in toenemende mate een podium waarop professionele keramisten kwalitatief hoogwaardige keramiek kunnen tonen. Wie daaraan voldoet en zich wil opgeven voor een plaats op de markt, klikt hier en vult daar de aanvraag voor de nieuwsbrief - links op de pagina - in.
Nieuwsbrief voor de liefhebbers / Public newsletter
Wil je bijblijven over wat er gebeurt tijdens de Goudse Keramiekdagen? Abonneer je hier. LET OP: dit is dus niet de nieuwsbrief voor mensen die zelf een kraam willen op de markt. This is not the newsletter for (aspiring) participants.

Annie Peaker favoriet bij bezoekers

Met de sluiting van de Goudse Keramiekdagen kwam ook een einde aan de tweedaagse expositie in de Burgerhal, waar deelnemers aan de markt hun op het thema ‘Vuur & Vlam!” geïnspireerde werk lieten zien. Donderdag had de vakjury daar al prijzen voor uitgeloofd, vrijdag om half vijf werd de publieksprijs uitgereikt. De  vurige Phoenix-vrouw van britse Annie Peaker werd eerste. Horst Göbbels (met pet) sleepte met zijn bekende ragfijne ‘kant in keramiek’ de tweede prijs in de wacht, terwijl de man met zwevend hart/ballon van zijn landgenote Diane Tafel de derde plaats belegde. Diane was net even weg toen de prijzen werden uitgedeeld, vandaar dat haar man de honneurs waarnam.

In vergelijking met vorig jaar wisten íets minder mensen de Burgerhal te vinden, terwijl op vrijdag de sfeer daar nog eens extra werd verhoogd door het klassieke gitaarspel van André de Bruijn. Er werden zo’n 650 stemmen uitgebracht. Onder hen worden enkele prijzen verloot. Zodra die winnaars bekend zijn, verschijnen hun namen op deze site.